Posted on

Legal Tech Startup Awards 2016: Juridische innovatie leeft!

In 2016 organiseerde ik met Dutch Legal Tech en partners Kennedy Van der Laan, Wolters Kluwer, ING, en PLEIT de tweede Legal Tech Startup Awards. Op 11 oktober won de digitale handtekening-oplossing van SignRequest, na een spannende stijd.. Dit jaar waren er veel kwalitatief sterke inzendingen uit binnen-en buitenland. Een selectie hiervan mocht tijdens de voorronde laten zien wat ze in huis hebben. Uiteindelijk waren het SignRequest, LegalThings en Lexoo die tijdens PLEIT2016 elk drie minuten de tijd hadden om een zaal met 600 mensen uit de juridische sector te overtuigen. Daarnaast konden ze de hele dag hun product tonen in de innovatiezaal van PLEIT. Een stevige dag, maar het leverde wel de nodige aandacht op.

Winaar SignRequest met de jury.
Winaar SignRequest met de jury. Foto met dank aan DejaVu fotografie en PLEIT.

 

In de pers

Dat de interesse voor Legal Tech en juridische innovatie toeneemt blijkt wel uit de aandacht die er dit jaar vanuit de pers was voor de Legal Tech Startups die meededen aan de Awards. Uiteraard is er vanuit de juridische hoek aandacht, onder andere in Mr. Online, Advocatie, en natuurlijk het Advocatenblad. Daarnaast schreven ook Emerce en Sprout over de Awards. Bijzonder dit jaar was dat niet alleen de vakpers aandacht had, ook het Financieel Dagblad schreef over de startups die meededen. Op 15 oktober was Legal Tech zelfs de coverstory van het Morgen katern.

 

Financieel Dagblad 15 oktober - Legaltech: minder maatpak, meer confectie. (klik op de foto voor het artikel)
Financieel Dagblad 15 oktober – Legaltech: minder maatpak, meer confectie. (klik op de foto voor het artikel)

 

Internationale aandacht

Ook internationaal was er weer volop aandacht voor Legal Tech en juridische innovatie. Dutch Legal Tech Co-founder Jeroen Zweers sprak het publiek op de LegalGeek conferentie (18 oktober 2016) toe over de Dutch Legal Tech Meetups en de Legal Tech Startup Awards. Hierover is te lezen in onder andere artikelen in de Law Gazette (UK) en van het Legal Executive Institute.

Jeroen Zweers over Dutch Legal Tech op de LegalGeek conference in Londen.
Jeroen Zweers over Dutch Legal Tech op de LegalGeek conference in Londen.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over Legal Tech en juridische innovatie? Neem dan contact op, kijk eens bij dutchlegaltech.nl, of wordt lid van de Dutch Legal Tech Meetup.